~ ~ ~ ~ ~

Wie zijn wij

 
Hallo,

Wij zijn Ad en Monique van Poppel, respectievelijk van 1965 en 1972. Allebei van huis uit opgegroeid met honden, en ons hele leven staat in het teken van honden. Monique heeft een aantal jaren geleden de cursus Algemene Kynologische Kennis (AKK) gevolgd, de cursus EHBO voor dieren, de opleiding dierenartsassistente, is een paar jaar werkzaam geweest bij een dierenartspraktijk als ook in een hondentrimsalon. Ad heeft de cursus Kynologische Kennis 1 (KK1) gevolgd bij KC de Kempen.

In 1992 kochten wij ons eerste hondje (Wiske) en vrij kort daarna kwam onze eerste sheltie bij ons. Dit ras zagen we voor het eerst op de tentoonstelling in Eindhoven, en zo'n prachtig  hondje wilden we graag hebben. Zo makkelijk was dat destijds niet, en na bijna een jaar op de wachtlijst te hebben gestaan -ondertussen veel informatie ingewonnen te hebben over de sheltie- konden we eindelijk ons driekleur teefje Suske op gaan halen bij een fokker in Smilde. Inmiddels hadden we ons ook aangemeld bij de rasvereniging om een wat ouder hondje -een herplaatsing- op te nemen, en zodoende dat er binnen niet al te lange tijd na Suske's komst een tweede driekleur teef bij kwam, Sanne. Sanne was eigenlijk ook nog een pup (5 maanden), dus we hadden 2 jonge dames in huis die samen opgroeiden. Onze interesse in het ras werd groter en groter, en de eerste shows werden bezocht. Sanne kreeg vaak Uitmuntend en Suske Zeer Goed. We wilden graag eens een nestje fokken met hun, en zo is het balletje gaan rollen met als resultaat dat wij nu een leuke groep shelties hebben waarvan de helft reuen en de helf teven. Het is hier een ernstig uit de hand gelopen hobby zoals u merkt.

Ons hele leven is afgestemd op de hondjes. Ons huis lekker groot met veel leefruimte(s) voor onszelf en voor de honden, een grote tuin om te spelen, woonachtig in een omgeving met veel bossen om te wandelen, wisselende werktijden zodat er praktisch altijd iemand thuis is en anders hebben we een hele fijne oppas met verstand van honden.

Onze honden worden gevoerd met brokken van het merk Royal Canin en vlees van het merk Kivo waar wij heel tevreden over zijn. Ik heb een trimsalon aan huis en gebruik voornamelijk produkten van Plush Puppy. Voor de beste diergeneeskundige zorg gaan wij uiteraard naar de Kliniek voor Gezelschapsdieren van Maarten Kappen in Eersel.

Al onze pups worden verkocht met een contract. Wij gebruiken het standaard contract van de Nederlandse Sheltie Verening (NSV). De eerste nestkeuze is altijd voor onszelf en wij maken onze nestkeuze pas als de pups 8 weken oud zijn.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons uiteraard altijd bellen of mailen.