~ ~ ~ ~ ~

Nieuws
- 2009 -23-12:
Vorige week haalde Millie's dochter Kaycie (Quashee Million Dollar Baby) 1U/CAC op een show in Rusland.

09-12:
Het afgelopen weekend was ik met Champy op de dubbelshow in Kassel. Hij had nog 1 CAC nodig voor zijn Duitse kampioenschapstitel en die hebben we dan ook dubbel en dwars gehaald. Op zaterdag 1U/CAC en op zondag 1U/CAC/res.CACIB. Ons ondeugende menneke doet zijn naam nu denk ik toch wel eer aan want hij is inmiddels Nederlands, Luxemburgs, Duits VDH en Internationaal Kampioen, en er staan nog meer titels in wachtstand. Dat op de leeftijd van nog geen 2,5 jaar!

Dit was een mooie afsluiting van weeral een TOP showjaar met tientallen CAC's, CACIB's en nieuwe titels. Ook zijn we heel erg trots op de succesvolle nakomelingen van onze reuen, voornamelijk op shows maar ook in de sport zijn er een paar hele fanatieke die het erg goed doen. Allemaal bedankt voor het vertrouwen in onze honden, en dat er nog vele mooie kampioenen bij mogen komen. Het was een vrij rustig jaar qua fokken met maar 2 nestjes waar we heel tevreden over zijn. Het was ook een rustig jaar qua importen/nieuwe honden. Volgend jaar gaat hier zeer zeker verandering in komen! We hebben hele spannende vooruitzichten. Het was niet alleen maar leuk dit jaar. Het allerergste was wel dat ons lieve Maartje dood ging, en dat we onze Mike niet meer hebben. Gelukkig hebben we nu ons dwergkeesje Faith waar we heel erg veel plezier van hebben.
2009 was -buiten de shows om- een heel druk jaar met vele (honden)reisjes naar het buitenland. Dit bevalt me wel, en daarom ga ik vrijdag nog voor een lang weekend naar de grote Winner show "Hund 2009" in Stockholm. Daarna gaan we lekker op vakantie. De batterijen moeten dringend opgeladen worden;-))

Het afgelopen weekend was Jacco's dochter Ch. Twinkle 't Wijnmeer op de clubshow in Merelbeke (B) alwaar ze haar laatste CAC behaalde en nu ook Belgisch Kampioen is. Super goed!

30-11
: Het afgelopen weekend is onze Whisper weer veilig geland op Schiphol samen met zijn tijdelijke baasje. Jammer genoeg heeft hij wel zijn vacht in KroatiŽ gelaten dus voorlopig even geen shows meer voor hem totdat hij weer in showconditie is. Op de Winner in Amsterdam kreeg hij 3U in de openklas.

25-11:
Beschikbaar.....

24-11:
Terwijl ik zelf voor een lang weekend in Wales was voor de championshipshow had ons Whispertje het weer druk op de shows in Zagreb/KroatiŽ. Hij haalde 3 CAC's en 2 res. CACIB's. Het komende weekend komt ons menneke gelukkig weer naar huis. Ook nog proficiat voor Barney's dochter Farah van 't Lozenbos en Filip die in Zagreb 3 CAC's, 1 CACIB en 1 res. CACIB haalde.

17-11:
Op de show in Kortrijk kreeg Benji 2U, en Nicky kreeg Veel Belovend en werd beste baby van het ras. Ook nog proficiat aan alle nakomelingen van Barney, Champy, Jacco en Benji die supergoed het best gedaan hebben zowel op de show in Kortrijk als met behendigheid wat in dezelfde hallen was. Heel tof om Fame en Chickie weer eens te zien:-)

11-11:
Op de indexpagina en hieronder enkele foto's van Millie en Champy's pup Jecky die nu in Polen woont.

09-11: Het was weer een fantastisch weekend voor onze eigen hondjes en de nakomelingen van onze honden in binnen- en buitenland. Ik was zaterdag zelf met Benji en Champy op de show in Bleiswijk. Ze hadden allebei nog 1 CAC nodig voor de Nederlandse kampioenstitel dus het was heel spannend of dat ook ging lukken. Champy is beste reu geworden, 1U/CAC/CACIB en hiermee is hij zowel Nederlands als Internationaal Kampioen. We zijn superfreet op ons schattige menneke want op 10 maanden leeftijd had hij al 3 Nederlandse CAC's en is toen "in de wachtstand" gegaan om de laatste te halen. Na een lange showpauze was dit weer zijn eerste show in Nederland en meteen al is het gelukt om zijn titel(s) af te maken. Benji werd reserve beste reu met res.CAC/res.CACIB. Bedankt Debby om perfect mee de hondjes voor te brengen:-) Op dezelfde show werd Benji's dochter Indy (fokker Christel van Weert, uit een Jacco-dochter) beste pup van het ras. Ook in Bleiswijk kreeg Jacco's mooie dochter Ch. Twinkle 't Wijnmeer van Leo en Loes Mouchart 1U/res.CAC/res.CACIB. Vorige week was Twinkle op de show in Hannover (D) waar ze 1U/CAC/CACIB/BOB kreeg.

Onze Whisper had een druk showweekend in Vrtojba/SloveniŽ. Zowel zaterdag als zondag kreeg hij 1U/CAC/CACIB/BOB. Thanks to Denis Sabolic for expertly handling our darling.

In Denemarken heeft Barney's dochter Farah van 't Lozenbos supergoed gescoord op de show. Daar werd ze beste teef op een grote internationale show en kreeg het CC en CACIB. Hiermee is Farah Deens Kampioen:-)

Dan kregen we ook nog fantastisch sportief nieuws van Anke en Fame (dochter van Katja en Jacco) uit BelgiŽ. Fame is met het provinciaal kampioenschap 2009 graad 2 medium als 2e geŽindigd met maar 1 puntje verschil van de 1e. Het volgend jaar gaan Anke en Fame proberen zich te kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap 2011 agility. Hou ons op de hoogte Anke en stuur nog eens een aktie fotoke.

Een dikke proficiat aan alle baasjes voor de mooie resultaten.

03-11:
 Nieuwe foto's van onze pup Nicky.

02-11:
Vannacht is onze Whisper vertrokken naar KroatiŽ waar hij tijdelijk zal verblijven bij Denis en Jadranka Sabolic. Whisper gaat daar de komende weken mee in het showcircuit. Vanavond kregen we te horen dat de reis goed is verlopen en hij veilig is aangekomen.

26-10:
Afgelopen zaterdag op de show in Leuven haalde Whisper 1U/CAC/CACIB/BOS. Onze pup Nicky had haar showdebuut in de babyklas. Normaal gezien probeer ik regelmatig met pups naar de showtraining in Waalwijk te gaan op zondagmorgen, maar dat wordt moeilijk als ik elk weekend weg ben. Vandaar dus af en toe een showtje in de babyklas als training. Nicky gedroeg zich voorbeeldig, showde goed en was nergens bang van. Heel braaf;-)) Ze kreeg 1VB en werd beste baby van het ras.
De dag erop was de clubmatch waar onze Whisper 3U haalde in de fokkersklas.
Proficiat aan alle mensen met kinderen van onze reuen die op de clubmatch hun beste beentje voorgezet hebben.

En nog een speciale dikke proficiat voor Sansho (Quashee Viva Voce) en baasje Corine die een fantastische prestatie neergezet hebben. Sansho is nl. als 2e geŽindigd in de competitie FHN A mini klasse (39 deelnemers). Dit is extra bijzonder omdat Sansho het afgelopen jaar 2 peesoperaties ondergaan heeft plus een 15-daagse voetreis door Lommel wat een hele beangstigende ervaring was;-) Super goed gedaan Corine!

20-10:
Eindelijk weer even tijd voor een update over de hondjes en belevenissen. Twee weken geleden ben ik met Inge, bopper Chanel en onze Whisper naar de wereldshow in Bratislava (Slowakije) geweest. Alles bij elkaar was dit een regelrechte ramp en een ontzettend k**weekend. Het land was vreselijk, het hotel was vreselijk, de mensen waren vreselijk (spraken amper Engels en lachen kunnen ze niet), de show was organisatorisch een drama, parkeren was een hel, de keurmeester waarvoor ik ingeschreven had bleek absent en we kregen een vervangende keurmeester uit Roemenie die het voor elkaar kreeg om 50 honden per uur te keuren! De ringen waren veel te klein, het was chaos bij het secretariaat waar ik natuurlijk moest zijn om mijn ringnummers op te halen. Alle Mastercard-betalingen bleken nl. te zijn geregistreerd als zijnde niet betaald. Op de circuitshow daags erop zat ik op een hele andere locatie als Inge, en wel 7 km. verderop. Buiten in de stromende regen, zonder tenten. Na de keuring als een verzopen kat met Inge's auto weer terug naar de andere locatie waar parkeren onmogelijk bleek. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We vielen van de ene verbazing in de andere hoe er in 1 weekend zoveel mis kan gaan. De reis op zich was wel heel gezellig en het hotel in Oostenrijk op de terugweg maakte veel goed. Een fonkelnieuw hotel met een superfijne badkamer, een geweldig comfortabel bed en lekker gegeten. Al met al ben ik nog nooit zo blij geweest om weer thuis te zijn. Klik hier om op Inge's weblog te lezen hoe zij de wereldshow ervaren heeft;-)

Na thuiskomst had ik een paar dagen tijd om mijn tassen uit te pakken, alles op te ruimen, de was bij te werken om vervolgens afgelopen donderdag weer in te gaan pakken, met Whispertje naar de dierenarts om alle papieren in orde te maken en vrijdagmiddag naar Engeland voor de ESSC show die zaterdag gehouden werd. Whisper heeft niks gehaald maar toch was het een heel erg tof weekend waar ik erg van genoten heb. Het was allemaal heel relaxt en zondagavond was ik weer thuis.

Inmiddels zijn onze pups alweer 7 weken oud, en vorige week is de chipper geweest. Ook hebben ze de eerste enting gehad en zijn ze door de dierenarts helemaal gezond verklaard. De reutjes zijn compleet. Gisteren ben ik met ze naar het oogonderzoek in Best geweest waar ze alle 3 vrij van oogafwijkingen verklaard zijn. We hadden een reutje en een teefje voorlopig voor onszelf gehouden, maar we gaan het teefje toch verkopen. Dus er is een sable teefje beschikbaar.

Ondertussen is onze pup Nicky ruim 3 maanden oud en we zijn nog steeds heel erg tevreden met hoe ze zich ontwikkelt. Ze is mooi en lief en heeft zaterdag haar eerste show in de babyklas. En het gaat super met onze kleine pomeranian FAITH. Faith is zoooooo lief en schattig en knuffelig en grappig. We zijn helemaal verliefd op onze kleine meid. Het is heerlijk om weer een hondje in bed te hebben;-)

05-10:
Op de show in Zwolle kreeg Benji 1U/CAC/CACIB/BOS. Voor deze ene keer vond ik het niet erg om niet beste van het ras te worden, hihi, want ik kon nu lekker op tijd weg om in Duitsland ons nieuwe hondje FAITH op te halen:-)) We waren al heel lang op zoek naar een klein knuffelhondje, en nadat ons Maartje in het voorjaar dood ging nog fanatieker. Liefst een dwergkees maar een langhaar chihuaha of een vlinderhondje mocht eventueel ook. Toen liepen we Faith tegen het lijf en we waren meteen verkocht. Toen ik ze in het echt zag bleek ze nog mooier en leuker als op foto's en dus heb ik ze meegenomen naar huis. Ze moet nog wel heel erg wennen aan de nieuwe situatie, maar het is een superschattig knuffelhondje. Ze krabbelt aan je benen om opgetild te worden en zit het liefst op schoot. Precies wat we zochten;-) Faith is dus een crŤmekleurig dwergkeesje en officieel heet ze Aristopom's Be My Baby. Hieronder 2 foto's van ons moppie die we van de vorige eigenaar kregen. Als ik wat meer tijd heb maak ik voor onze kleine Faith haar eigen pagina.
 

29-09: Nieuwe foto's van Millie's pups.

28-09:
Op de show in Maastricht kreeg onze Whisper 1U/CACIB/res.CAC. Jamie en Joelle -kinderen van jCh. Quashee Dangerous Daisy- kregen allebei 1U/CAC en Joelle werd BOB. Proficiat.

Elders in Europa hebben nakomelingen van onze hondjes ook weer super gescoord. In Celje/SloveniŽ was Barney's dochter Farah van 't Lozenbos ingeschreven. Zaterdag werd ze beste van het ras met 1U/CAC, en gisteren kreeg ze 1U/CAC/CACIB/BOS. Hiermee is Farah Sloveens Kampioen. Een dikke proficiat voor de baasjes en fokkers van Farah.
En in Moskou/Rusland was Galina met Prince ~Mainlands Agent 007~, zoon van onze Vinny en oudere broer van onze pup Nicky. Prince won de jeugdklas en is hiermee Russian Junior Champion.
Поздравляем Галину. Я надеюсь видеть Вас и принц следующей неделе :-))

Dan nog een update op de "pups beschikbaar" pagina.

23-09:
Het afgelopen weekend hadden we zelf geen shows, maar wel ben ik een weekendje naar Engeland geweest om naar de shelties op de show in Darlington te kijken. Dit was natuurlijk heel erg tof.

Wegens tijdgebrek heb ik helaas geen tijd gehad om foto's te maken van de pups, maar dat gaan we het komende weekend zeker goed maken. Het gaat overigens heel goed met de kleintjes. We hebben eventueel nog een sable pupje beschikbaar voor mensen die GEEN voorkeur hebben voor een reu of een teef.


16-09:
Nieuwe foto's van Millie's pups.

Tevens feliciteren wij van harte de jarige Noppes en Dribbel -pups van ons Wiske- die vandaag 8 jaar oud worden. Bedankt familie Steenis dat jullie zo goed voor de kindertjes van onze lieve schat zorgen. We kregen ook nog een hele grappige foto van Noppes en Dribbel met feesthoedjes op maar die was jammer genoeg niet bruikbaar voor op de website.

14-09: Ik heb weer een fantastisch showweekend met Whisper gehad in Leipzig. īs Zaterdags op de internationale show kreeg hij 1U/CAC/CACIB/BOB/VDH-Leipzig Sieger 2009. Op de nationale show kreeg hij 1U/CAC/BOS.

Hiermee heeft onze Whispy 4 CACIB's in 4 landen in 4 weken tijd:-) (Belgie, Nederland, Luxemburg, Duitsland) Dit vinden we toch wel grappig, bijzonder en een knappe prestatie. We zijn heel erg trots op hem, en ook zijn vorige eigenaars vinden het geweldig dat hij het zo goed doet op shows.
Daisy's (Quashee Dangerous Daisy) zoon Fleedhill's Blue Diamond was ook met ons mee en die haalde beide dagen het jeugd CAC en de titel VDH-Jugendsieger Leipzig 2009. Van harte gefeliciteerd Marja en Lianne:-)

Ons Whispertje krijgt nu een paar weken rust. Over 3 weken gaan we samen met Inge en de boppers naar de wereldshow in Brattislava voor een nieuw avontuur.


09-09:
Nieuwe pup Nicky.

08-09:
Nieuwe foto's en update van Millie's pups.

07-09:
Op de show in Luxemburg kreeg Whisper 1U/CAC/CACIB/BOS en Benji 1U/CAC/res.CACIB. Hiermee is Benji Luxembugs Kampioen.

01-09:
In Rotterdam op de show haalde onze Whisper 1U/CAC/CACIB/BOS.
En Millie heeft gisteren haar pups gekregen. Klik hier voor de eerste foto's.

26-08:
Vandaag kregen we de HD uitslag van Whisper met de post. Hij heeft HD-A met een Norbergwaarde van 40 en botafwijking 0. Ook zijn alle 4 onze puppies CEA vrij verklaard. Een fijne dag;-))


25-08:
Op de show in Mechelen kreeg Whisper 1U/CAC/CACIB/BOB. In de erering werden we nog geselecteerd tot de laatste 9 maar helaas geen plaatsing.

Proficiat aan Wendy en Joyca die afgelopen zondag hun eerste G&G wedstrijd hebben gelopen. Joyca werd 1e met een Uitmuntend en ook hebben ze hun diploma gekregen. Super goed gedaan:-)

Nieuws op de pups beschikbaar-pagina.

20-08:
Nieuwe foto's in galerie 2.

19-08:
Op de puppie-pagina nieuwe foto's van onze pups.

Dat beauty en brains prima samen gaan heeft Barney's zoon Fjerjar van 't Lozenbos weer eens bewezen. Op 2 augustus is hij op geweest voor zijn brevet en met glans geslaagd. Hij haalde maar liefst 97 van de 100 te behalen punten. En Fjerjar is ook nog eens een hele mooie sheltie. Hij was 15 augustus op de show in Gollheim (D) alwaar hij 1U/CAC/BOB haalde. Er waren 31 shelties ingeschreven en de keurmeester was Dhr. Karl Buttner uit Duitsland. Een hele dikke proficiat voor fokkers Pros en Maria Gielis en de familie Straetenburg. Hieronder een paar foto's van Fjerjar op de show, handler Pros Gielis.

Ook krijgen we regelmatig leuke berichten van Anke uit BelgiŽ. Zij heeft een dochter van Katja die het heel goed in de behendigheid. Ze is onlangs overgegaan naar een hogere graad. Wij wensen Anke en Fame hierbij heel veel plezier en succes toe:-)

13-08: Doordat we vorige week logees hadden was er weinig tijd voor de computer, laat staan om aan de website te prutsen. Maar nu weer nieuwe foto's en updates van de pups op de beschikbaar-pagina. Millie is inmiddels 6 weken drachtig en ze krijgt beslist pups. Katja is niet drachtig. Van 1 kant jammer maar van de andere kant niet zo heel erg omdat ik voor de rest van het jaar een bomvolle agenda heb.

Op 7 augustus jl. heeft Jacco's zoon Lexus op de show in Druskaninkai zijn laatste CAC gehaald voor de titel Litouws Kampioen. Proficiat:-)

Ook nog van harte gefeliciteerd aan alle eigenaars van de mooie nakomelingen van onze reuen die het zo goed gedaan hebben op de clubshow van de Belgian Shetland Sheepdog Club afgelopen zondag in Geraardbergen.

Hieronder nog een mooie aktiefoto van Quashee Viva Voce (Sansho) die als een raket gaat in de behendigheidssport. Bedankt voor de foto's Corine.04-08:
We zijn weer terug van een korte vakantie naar KroatiŽ. Het was niet zomaar een "vakantie-vakantie" maar ik ben met Benji, Beertje en Champy 4 dagen naar de Summernight shows in Split geweest. De opbrengst van 4 vermoeiende maar supertoffe shows zijn 4 CACIB's en 11 CAC's. Volledige uitslagen staan op de showresultaten pagina. En als je daar dan toch bent dan kun je maar net zo goed een paar dagen extra blijven wat we dus ook gedaan hebben. We hebben genoten van het warme weer, de zee en lekker eten. Ik heb vele foto's gemaakt die ik snel op de website zal plaatsen. Na thuiskomst had ik 1 dag om alles op te ruimen en uit te laden, hondjes trimmen en in de nacht van vrijdag op zaterdag naar Bremen voor een dubbelshow. Daar was de buit 4 res. CAC's en 2 res. CACIB's.

In Luik op de show haalde Froukje van 't Lozenbos 1U/CAC/CACIB en hiermee is ze Belgisch kampioen. Een dikke proficiat voor de eigenaars en fokkers van Froukje:-)

21-07: Nieuwe foto's van de pups en nieuwe foto's in galerie 2.
Morgenmiddag vertrekken we naar KroatiŽ. We zijn voor dringende zaken bereikbaar op monique@quashee.nl of via ons gewone telefoonnummer. Onze oppas die bij ons in huis is zal de boodschap dan wel doorgeven.

We hebben ook nog sportief nieuws en wel van Corine Noten uit Westerhoven. Haar sheltie Sansho (Quashee Viva Voce) heeft afgelopen zondag in Helmond een behendigheidswedstrijd gelopen. Hij werd 2e op het vast parcours en 1e bij jumping. Proficiat Corine, en wij wachten op een aktiefoto;-)

20-01: Het afgelopen weekend was weer succesvol voor Jacco's zoon Lexus uit Polen. Op de show in Ukmere (Litouwen) 1U/CAC/BOS/BOB. Lexus is hiermee heel dichtbij weer een nieuwe titel.

En eindelijk is onze hondentrimsalon af. Hiermee komt er een einde aan het gesjouw met honden van beneden naar onze eigen badkamer boven waar mijn rug niet echt vrolijk van werd;-) Het is een fijne betegelde ruimte geworden met een huiselijke uitstraling die van alle gemakken voorzien is. Misschien dat ik in de toekomst beroepsmatig honden ga trimmen maar voorlopig is ons salonnetje alleen bedoeld voor onze eigen moppies.
 

15-07: Nieuwe foto's van de pups en een paar foto's van een tof weekendje Engeland in de galerie.

14-07: Vorige week donderdag zijn er vriendinnen uit Noorwegen over gekomen. We hebben eerst een paar gezellige dagen bij ons thuis doorgebracht. Vooral veel gewinkeld, lekker gegeten, interessante  gesprekken gevoerd en veel gelachen. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn we naar Engeland gegaan. Daar zijn we bij een fokker op bezoek geweest en zondag naar de East of England show in Peterborough. Hier had ik Benji ingeschreven. Hij werd niet geplaatst. Natuurlijk toch een superdag gehad met veel mooie honden en weer veel gewinkeld;-) Na de show gingen we naar Londen waar we nog een gezellige avond gehad hebben. Jammer genoeg moest ik maandagmorgen om 8 uur weer met de boot naar huis omdat ik gewoon moest werken 's middags.

Nog shownieuws van Jacco's zoon Lexus uit Polen: op de show in Marijampole (Litouwen) kreeg hij 1U/CAC/BOB/BIG3. Proficiat Gracjana Kruszel en co-owner Grazyna Sztanka.

En op de indexpagina een nieuwe foto van onze Whisper op de show in Nordhorn. Met dank aan de fotograaf Jan Breukelman en Mark Wibier.

08-07: Op de pagina "pups beschikbaar" staan de eerste foto's van Vinny's pups. Het gaat heel goed met ze.
De "pups verwacht" pagina is aangepast.
Tevens alvast een voorproefje van 1 van de vele foto's die ik vorige week gemaakt heb. Alleen nog geen tijd gehad om ze uit te zoeken en te bewerken. Hieronder onze 3 knappe "Tony zonen" Whisper, Kevin en Benji.

07-07: Vorige week ben ik een lang weekend naar Noorwegen geweest om onze Vinny op te halen. Behalve dat op de heenweg de auto kapot ging en ik na aankomst in Noorwegen -midden in de nacht!- de vervangende auto helemaal uit moest laden is alles goed verlopen;-) Het waren hele leuke dagen. In hetzelfde weekend hebben nakomelingen van onze reuen weer fantastische resultaten gehaald. In Genk (B) op de show haalde Jacco's dochter Ch. Twinkle 't Wijnmeer 1U/CAC/CACIB. Barney's dochter Ch. Froukje van 't Lozenbos kreeg in Genk het res. CAC/CACIB, en op dezelfde show haalde Robbie's knappe zoon Georgy van 't Hof Naddan 1U/res.CAC/CACIB.
Barney's zoon Fjerjar van 't Lozenbos heeft ook een fantastische prestatie neergezet. Hij is geslaagd voor zijn gehoorzaamheidsbrevet met een score van maar liefst 92%. Fjerjar komt uit het topnest van kennel 't Lozenbos waarvan Froukje, Felin, Farah en Fjerjar allemaal CAC's of kampioenstitels behaald hebben. Proficiat voor alle fokkers en baasjes van deze mooie honden.
Ook weer supernieuws uit Rusland. Ons Kaycie haalde het jeugd CAC en Vinny's zoon Mainlands Agent 007 (Prince) haalde het jeugd CAC bij de reuen en werd ook Beste van het Ras (in totaal 30 shelties).

Na een korte showpauze van 2 weken had onze nieuwe reu Whisper het afgelopen weekend zijn showdebuut in Duitsland. In Wirges haalde hij 1U/CAC/BOS en in Nordhorn 1U/CAC/BOB/BEST IN SHOW!!! Ik ben supertrots op onze Whispy die zich in een paar weken tijd enorm heeft moeten aanpassen. Aangezien hij met zijn vorige eigenaars gehoorzaamheidscursussen heeft gedaan bleek het niet zo makkelijk om hem netjes te laten staan wat dus moet op de shows. Ik heb heel veel met hem geoefend en niet voor niks, want hij heeft het echt waanzinnig goed gedaan.
Ook dit weekend weer mooie uitslagen uit binnen- en buitenland: in Echt (NL) kreeg Jacco's zoon Channi of Chandra 't Wijnmeer 1U/CAC/CACIB/BOB/BIG7. Hiermee is Jay Nederlands Kampioen en feliciteren wij fokkers/eigenaars Jo en Hennie van harte met hun 10e zelfgefokte Nederlands Kampioen:-)
En in Rusland heeft ons Kaycie het ook weer super gedaan. Ze was 2 dagen ingeschreven en heeft beide dagen het jeugd CAC gehaald, 2 x beste junior, BOB en Best in show van in totaal 50 shelties. Hiermee is Kaycie Junior Club Champion en Junior Champion Russia.

Het laatste nieuws is dat vanavond ons teefje Vinny 4 pups gekregen heeft van Ch. Japaro By Design. Het zijn 3 teefjes en 1 reutje met mooie geboortegewichten van 228, 171, 220 en 210 gram. Binnen een uur waren alle pups geboren.
Vanavond is ook onze Katja gedekt door Benji, en vorige week is Millie door Champy gedekt. Zo gauw ik wat meer tijd heb plaats ik dit op de "pups verwacht"-pagina. Uiteraard ook snel foto's van onze kakelverse nieuwe puppies:-)

23-06: Onze nieuwe reu Whisper heeft zijn eigen pagina.

17-06: Het afgelopen weekend ben ik met Benji en Beertje naar de shows in Erfurt geweest. De eerste dag haalden ze allebei het CAC en werd Beertje BOB. De tweede dag kregen ze allebei het res. CAC en Beer het res. CACIB.
Dit was voorlopig even de laatste show. Ik ga het een beetje rustiger aan doen omdat we binnen enkele weken pups verwachten en omdat er thuis veel achterstallig werk te doen is. Ook hebben we sinds gisteren een nieuwe hond erbij waar ik wat extra tijd aan wil besteden. Zo gauw we foto's hebben (hopelijk het komende weekend) krijgt hij zijn eigen pagina op de website. Binnen 2 weken ga ik naar Noorwegen om onze Vinny op te halen. Die is inmiddels al een week of 6 drachtig maar ik had eerder geen tijd om te gaan.
SUPER goed nieuws kregen we ook van Galina uit Rusland. Ons Kaycie had in Moskou haar eerste shows het afgelopen weekend. 's Zaterdags was er een specialshow waar Kaycie beste junior van het ras werd (van in totaal 14 jeugdhonden) maar ze werd ook nog best in show van in totaal 64 shelties en haalde hiermee de titel "Junior Club Winner 2009"! De dag erop werd ze wederom beste junior in show van in totaal 11 junioren) en kreeg ze het reserve CAC van in totaal 71 shelties. Een super start voor Galina's kleine meid. Congratulations Galina and Kaycie:-))
Galina heeft nieuwe foto's van Kaycie en broertje Tsaar gemaild die ik eerdaags op de site zet.
Ook nog een dikke proficiat voor Gipsy ten Wijngaar -dochter van onze Robbie- die in Lommel het afgelopen weekend het reserve CAC haalde. Super gedaan en alvast veel succes voor de show in Genk:-)

10-06: Foto's van mijn weekendje Dublin in de galerie.

09-06:
Het was allemaal zo leuk, de shows, het succes, de gezellige weekendjes weg. Tot vandaag. Vandaag is alles opeens heel erg zwaar KUT! Ons liefste hondje Maartje is dood. Het ging al een paar dagen slecht maar ik schrok me kapot toen ik ze vanmiddag dood aantrof in de woonkamer. Een paar weken geleden heeft ze nog een "grote beurt" gehad bij de dierenarts maar desondanks is ze jammer genoeg maar 13 jaar oud geworden. Hiermee zijn onze 2 leukste hondjes dood (ruim een jaar geleden haar moeder) en hebben we -voorlopig- alleen nog shelties. Later deze week wordt ons Maartje gecremeerd en haar as komt dan bij ons Wiske in de urn.

08-06-2009:
SUPER SUNDAY op de show in Mannheim-Kafertal gisteren:-)) Ik had mijn lieve moppie Kevin en onze kleine Millie ingeschreven. Allebei konden ze daar een nieuwe titel halen en dat is dus ook gelukt. Kevin 1U/CAC,  beste reu, Clubwinner en hiermee Duits Club Kampioen. Millie 1U/CAC, beste van het ras, Clubwinster en ook Duits Club Kampioen.

Het vorige weekend ben ik 4 dagen naar de Europese show in Dublin/Ierland geweest met Benji, Kefje en Beerie. De hondjes hebben niks gewonnen op de show, maar desondanks heb ik een fantastisch weekend gehad. Heel erg veel gelachen, goeie gesprekken gevoerd, lekker gegeten, gewinkeld, met de hondjes naar het strand en vooral genoten van ons waaaaaanzinnig mooie en fijne hotel. Foto's volgen snel.

25-05:
Op de internationale show in Oldenburg kreeg Benji 1U/CAC/CACIB en Beer 2U/res.CAC. Nog een dikke proficiat aan de knappe dochters van onze reuen Jacco en Barney: Ch. Twinkle 't Wijnmeer en Ch. Felin van 't Lozenbos die 1U/CAC en 1U/CAC/CACIB/BOB haalden.

23-05:
Gisteren was de CAC show in Oldenburg. Benji kreeg 1U/CAC en Beertje 2U/res.CAC. Proficiat aan Barney's dochter Felin van 't Lozenbos die 1U/CAC/BOB haalde en hiermee nu Duits VDH kampioen is.

17-05-2009:
Vandaag heb ik onze nieuwe website online op onze server gezet. Een kennisje uit Zweden heeft hem gemaakt en ik ga hem verder onderhouden. We vinden het resultaat fantastisch mooi geworden en hopen hier weer een tijdje mee vooruit te kunnen. Inhoudelijk is er (nog) niks veranderd maar de komende tijd ga ik alle pagina's nalopen en indien nodig bijwerken. Dit vermeld ik niet op de nieuwspagina.

Thanks a million Ulrika to make a whole new website for us. We LOVE it. It's exactly what we wanted. Looking forward to see you soon:-)

 
14-05-2009: Pups beschikbaar........
 
11-05-2009: Ik heb weer een druk showweekend achter de rug. Zaterdag met Benji 1U/res.CAC in Alkmaar. Zondag in Saarbrucken haalde  Benji 1U/CAC/res.CACIB en Beertje 2U/res.CAC achter Barney's dochter Froukje van 't Lozenbos die 1U/CAC/CACIB/BOB kreeg. Hiermee is ze Duits VDH en Internationaal Kampioen. Proficiat Esther en Walter en ook aan onze lieve schat Barney in Noorwegen die trots kan zijn op alle mooie nakomelingen die hij hier gegeven heeft.
 
07-05-2009: Nog vergeten te vermelden dat Quashee It's Showtyme op de clubmatch van KC de Peel 1U/BOB/BIG1/BIS7 gehaald heeft. Helemaal top en een dikke proficiat voor Frans en Margo.
 
05-05-2009: Afgelopen zondag op de Europasiegershow in Dortmund kreeg Beertje 3U en Kevin 1U/CAC/CACIB/BOS en de titel Europasieger 2009/ Hiermee staat Kevin op 30 CAC's en dus gelijk met Jacco (Ad en ik hebben hier altijd strijd over omdat Ad niet echt een fan is van Kevin, hihi). Ook nog gefeliciteerd voor de mooie kindertjes van Jacco en Barney die allebei een opgewaardeerde CAC haalden.
 
01-05-2009: Vandaag was ik op de show in Dortmund met Benji en Beertje die allebei 1U/CAC kregen. Jacco was mee voor het verplichte oogonderzoek op 6 jaar leeftijd wat mogelijk is op de shows in Dortmund. Dr. Hennecken heeft onze zwarte beer definitief PRA vrij verklaard en ook is hij vrij van alle andere oogafwijkingen.
 
30-04-2009: Gisteren kregen we de HD uitslag van Benji binnen. Hij is beoordeeld met HD-A, Norbergwaarde 40, botafwijking 0 en onvoldoende aansluiting. Het spreekt voor zich dat we hier superblij mee zijn.
 
28-04-2009: In Goes op de show haalde Benji 1U/res.CAC/res.CACIB. Nog een dikke proficiat aan Daisy's dochter Fleedhills Blue Beryl die het jeugd CAC haalde.
 
25-04-2009:
- New layout.

~ Webdesign ~

 
20-04-2009:
Gisteren op de show in Grefrath kreeg Sascha een ZG en Benji 1U/CAC.
 
15-04-2009:
Nieuwe foto's van onze kleine Mike.
 
14-04-2009:
Gisteren weer een supergezellige dag gehad op de show in Leeuwarden. Millie kreeg 2U (Debbie bedankt voor je hulp!) en Benji 1U/CAC/CACIB/BOS. Ook zijn we steeds heel trots op alle nakomelingen van onze reuen die zo goed hun best doen op shows en mooie resultaten halen. Ga zo door

Tevens nieuwe foto's bij pups beschikbaar.
 
09-04-2009:
Een nieuwe pup van Christel's pups bij "pups beschikbaar".
 
07-04-2009:
Op de show in Antwerpen haalde ons Kefje 1U/res.CAC/res.CACIB. Barney's dochter Felin van 't Lozenbos werd beste teef met CAC/CACIB. Hiermee is Felin Belgisch en Internationaal Kampioen. Een dikke profciat voor eigenaar en fokker Pros Gielis.
 
01-04-2009:
Nieuws bij pups beschikbaar en een paar nieuwe foto's van Mike die we nog van Galina gekregen hebben.
 
29-03-2009:
Op de show in Luxemburg haalde Benji 3U en Champy 1U/CAC. Hiermee is Champy Luxemburgs Kampioen en doet hij zijn naam eer aan

De pups van onze Champ bij Louise Harteveld zijn NIET meer beschikbaar. Het mooiste teefje blijft toch bij hun wonen en we wensen Louise en Martin heel veel plezier en succes met haar \

Tevens enkele nieuwe foto's op de pagina's van Beertje, Benji en Champy van de show in Zagreb. Thank you DEYA pro photographers.

 
26-03-2009:
Nog 2 prachtige pups te koop van onze Champy. Meer informatie op de pups beschikbaar pagina.
 
25-03-2009:
Nieuwe foto's vanuit Rusland van ons Kaycie die zich prima vermaakt in de sneeuw in Moskou. Hieronder een foto van Kaycie en broertje Tsaar.

23-03-2009:
Op de show in Bad Fallingbostel (D) kregen zowel Benji als Beertje 1U/CAC
 
16-03-2009:
Nog meer fantastische showresultaten van Barney's nakomelingen. Op de show in Offenburg (D) haalde Felin van 't Lozenbos 1U/CAC/CACIB/BOS. Proficiat Pros en Marja Gielis:-) Ook nog een nieuwe foto op Benji's pagina. Met dank aan Jos Vink.
 
15-03-2009:
In Leiden op de show kreeg Millie 1U en Benji 1U/CAC/CACIB/BOS. Hiermee heeft Benji genoeg CACIB's in genoeg landen voor zijn internationale titel maar we moeten wachten tot het jaar om is. Barney's dochter Summer Serenade the Tender Tempest haalde gisteren 1U/CAC/CACIB/BOB. Nogmaals een hele dikke proficiat voor de familie Vink en fokster Janneke van Rijn
 
12-03-2009:
Pups beschikbaar van Benji. En een paar nieuwe foto's van de shows in Engeland en Zagreb op de pagina's van Beertje, Champy en Jacco.
 
11-03:
Onze neefjes Jacco en Champy zijn het afgelopen weekend mee naar Crufts in Birmingham geweest. Behalve dat het een heel gezellig weekend was hebben ze ook boven verwachting goed gescoord. Allebei stonden ze in een hele grote zware klasse van 20 ingeschreven honden. Champy werd 2e in de yearling class en Jacco haalde VHC in de openclass (klik hier voor alle uitslagen). Met deze resultaten zijn we uiteraard heel erg blij

Gisteren ben ik weer (voor de 3e keer in 5 dagen tijd!) naar Amsterdam geweest. Daar kwam de "Russische bus" aan vanuit Engeland waar ook onze vriendin Galina Grafshina bij was. Ik had haar natuurlijk al op Crufts gezien en gesproken maar toch weer supertof om ze in eigen land te zien;-) Ter plekke besloot ik om een dag vrij te nemen en met de Russen een dagje Amsterdam te doen. Hun chauffeur moest verplicht 9 uur slapen, dus we hadden tijd genoeg om leuke dingen te doen. Ik had Kaycie en Mike bij. Kaycie gaat nl. haar broertje achterna die al bij Galina woont. Eind deze week zal ze met de bus in Moskou aankomen waar ze voorgoed zal blijven. Mike was gewoon voor de gezelligheid mee, en omdat Galina nieuwsgierig naar hem was. Hij is heel braaf geweest maar het was wel een vermoeiende dag voor ons menneke;-) Hieronder een paar foto's van hem tijdens een dagje Amsterdam;-)

02-03-2009:
Het afgelopen weekend was ik met Benji, Champy en Beertje op de shows in Zagreb/KroatiŽ. Zaterdags haalde Benji in de kampioensklas 3U, Champy in de tussenklas 1U/CAC en  Beertje in de openklas 1U/CAC/res.CACIB. Met Champy en Beertje heb ik ook gelopen in de koppelklas. Ze zijn even groot en echte look-a-likes. Ondanks dat ik dit nooit met ze geoefend heb liepen ze de sterren van de hemel in de erering en dit werd door keurmeester Steffi Kirschbichler uit Oostenrijk beloond met een mooie 2e plaats van vele ingeschreven koppels.  

Zondags kreeg Benji 1U/CAC/CACIB/BOB, Beertje 1U/CAC/CACIB/BOS en Champy 1U/CAC. Aangezien de shelties lekker op tijd klaar waren en we nog een lange rit voor de boeg hadden, ben ik niet meer in de erering gegaan met Benji voor groep 1, en Champy en Beertje in de koppelklas. Behalve onze eigen moppies heb ik ook Jacco's zoon Ryan (Fleedhill's Simply the Best) en Luna (Ch. Fleedhill's Shari Luna) voorgebracht voor Marja Verweel die meegereden was. De buit voor Ryan was 2U/res.CAC en 1U/CAC. Voor Luna was het 1U/CAC/CACIB en 1U/CAC/res.CACIB. Proficiat Marja.

Ik ben trots op de resultaten van alle 5 maar toch wel speciaal op onze Beeriebeer die als pup ooit 1 keer mee naar een show geweest is, en verder nooit meer. Ongeoefend en niks gewend, hop, mee naar KroatiŽ;-) Ze is echt superlief en braaf geweest. Niet ziek in de auto, heel braaf in het hotel (haar zoontje Champy daarentegen is heeeeel stout geweest, later hierover meer;-) ) en op de show genoot ze van alle aandacht van iedereen. Ze mag vaker mee;-) Op Beertje's pagina nieuwe foto's die we bij het hotel gemaakt hebben.

 
23-02-2009:
Fantastisch nieuws gisteren van Loes en Leo Mouchart. In Buchholz (D) op de show haalde Twinkle 't Wijnmeer -onze Jacco's dochter- het CAC en heeft hiermee haar 2e titel binnen: Duits VDH kampioen. Van harte gefeliciteerd, ook voor Jo en Hennie van Zandvoort

Ik was zelf met Benji in Hoogstraten waar we 2U kregen.
 
18-02-2009:
Via een link op de indexpagina vragen wij aandacht voor een ludieke actie die vrienden van ons op touw gezet hebben. Een veiling van allerlei sheltie dingetjes ten bate van de slachtoffers (hondeneigenaars en honden) van de bosbranden in AustraliŽ.  De opbrengst van de veiling gaat in eerste instantie naar sheltie- en colliemensen in AustraliŽ die hulp nodig hebben. Kijk eens in je kasten of je nog een kleinigheidje hebt om te doneren. Alles is welkom. Of doe een bod op iets wat andere mensen aanbieden. Hier nogmaals de link naar de veilingsite. Voor donaties, biedingen of vragen mail naar  tanksalot@dodo.com.au of via ons.

Namens de organisatoren van de veiling alvast hartelijk bedankt.
 
16-02-2009:
Nieuwe foto's van Mike en enkele foto's van Benji op de show in Mouscroun. Het afgelopen weekend zijn in Zweden nog de (voorlopig) laatste pups van Benji geboren, voordat hij naar Nederland kwam. En het afgelopen weekend op de show in Eskilstuna (Zweden) werd een zoon van Benji beste pup van in totaal 48 pups. We zijn heel benieuwd hoe zijn nakomelingen hier zullen zijn en kijken uit naar zijn eerste nestje.
 
09-02-2009:
Gisteren was ik met Champy en Sascha op de show in Luxemburg. Champy haalde 2U/res. CAC en Sascha kreeg een ongeplaatste Belovend.

Gisteren is onze Champy ook weer vader geworden van 5 puppies bij Louise Harteveld in Ridderkerk. Op zich is dat niet zo bijzonder maar deze keer zaten er ook driekleur pups bij, dus nu weten we met zekerheid dat ons menneke ook driekleur vererft.
 
07-02-2009: 
Op de show in Eindhoven haalde Millie 2U in de kampioensklas.

Het was vandaag D-day voor Jacco's dochter Twinkle 't Wijnmeer van Leo en Loes Mouchart. Het was voor Twinkle de eerst mogelijke show nadat ze oud genoeg is om de laatste CAC te halen, en dat deed ze dan ook in stijl met 1U/CAC/CACIB/BOB. Een dikke proficiat voor de eigenaars van fokkers van Twinkle. Hiermee heeft onze Jacco er weer een kampioentje bij

Ook proficiat aan alle andere nakomelingen van Jacco die vandaag ook goed gescoord hebben in Eindhoven
 
05-02-2009:
Na elke avond bezoek gehad te hebben voor onze reuen, nu pas tijd voor een update van het vorige weekend. Mo Schilpp had een druk showweekend met haar nieuwe pup Ginny ~Quashee Lust Luv 'N Lies~. Ginny was op 2 clubmatches ingeschreven. Zaterdags bij KC Rijssen en zondags bij KC Emmen. Beide dagen haalde Ginny 1 Veel Belovend, de hoogste score voor een pup. In Rijssen gingen zowel de beste puppiereu als teef naar de erering en is er dus geen beste pup van het ras verkozen. In Emmen werd Ginny beste pup van het ras. Van harte gefeliciteerd Mo. Op naar de volgende show;-)

In Oslo/Noorwegen was Barney op de show en daar werd hij beste reu.

 
25-01-2009:
B(L)ACK IN BELGIUM.  De tweede helft van vorig jaar ben ik -wegens puppiedrukte thuis en shows elders- niet meer op shows in BelgiŽ geweest. Maar dit jaar ben ik er weer bij;-) Te beginnen in Mouscroun waar onze zwarte rakker Benji ingeschreven was in de kampioensklas. Hij won 1U/CAC/CACIB en werd beste van het ras.
 
19-01-2009:
Op de shows in Ljubljana (SloveniŽ) waren Benji en Millie aanwezig. Op de CACIB show kreeg Benji 1U/CAC/CACIB/BOB en Millie 3U. Hiermee is Benji Sloveens Kampioen. Op de specialshow kreeg Benji wederom 1U/CAC/BOB en Millie 2U/res.CAC. Benji is hiermee ook Sloveens Clubwinner 2009.
 
14-01-2009:
Er is nog een hele mooie pup te koop van Jacco. Zie pups beschikbaar.
 
13-01:
Pups beschikbaar van onze Jacco.
 
12-01:
Gisteren heeft Barney weer super goed gescoord op de show in Eidsvold/Noorwegen. Keurmeester Stefan Sinko uit SloveniŽ maakte hem beste van het ras. De Belgische keurmeester Rita Reyniers liet hem de herdershondengroep winnen en uiteindelijk werd hij ook nog eens 3e best in show.

Benji heeft zijn eigen pagina.

 
05-01-2009:
We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar.

Wij beginnen met nieuwe foto's van Sascha. Binnenkort ook nieuwe foto's van Kaycie en Mike.

 

~ Webdesign ~