*

Blazefield Honeysuckle Rose

- 26-06-2006 -

Fokker: Christina Jansson & Karin Johansson
Eigenaar: Monique van Poppel

 

 

Blazefield Honeysuckle Rose

 

Ch.
Edglonian Strolling Nomad of Lochkaren

Milesend Stroller

Ch.
Milesend Stormwarden

Milesend Come Dancing

Edglonian Rather a Dark Glow

Ch.
Milesend Stormwarden

Edglonian Rather Cordial

Blazefield Delicious Bite

Ch.
Marilake the Storyteller

Ch.
Mohnesee the Illusionist

Mohnesee Likley Image of Marilake

Ch.
Shellrick's Summerparty

Ch.
Doonelodge Devil May Care

Ch.
Nightwind Honeydew

 
En weer hebben we een nieuwe pup: TINA.

Nadat we eerder dit jaar Millie al uit Engeland geimporteerd hebben was het niet de bedoeling om nog een teef te kopen, maar tijdens een van mijn bezoekjes aan Scandinavie kwam Tina "gewoon" op ons pad, en hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen;-) Tina komt uit Zweden van kennel Blazefield. Met  haar fokkers Christina en Karin heb ik vorig jaar een gezellig weekend gehad op de ESSC show in Engeland en daarna gemaild om te informeren naar de fokplannen met hun mooie teefjes. Er waren wel plannen voor 2006 maar daar ben ik uiteindelijk niet mee verder gegaan omdat ik in Engeland bezig was met Millie of een pup uit dezelfde kennel. Totdat ik dus een paar maanden geleden te horen kreeg van vrienden dat er een waanzinnig mooi nestje was in Zweden met de vraag of ik geinteresseerd was in een teefje (puur toeval dat het om een nest bij kennel Blazefield ging).Ik heb al veel shelties op shows in Zweden gezien en vind de honden daar geweldig, dus uiteraard was ik geinteresseerd. Haar stamboom is voor ons super interessant met veel van onze favoriete honden afkomstig uit Engeland. Met de komst van Tina halen we ook Edglonian bloedlijnen in onze kennel die absoluut uitblinken in bouw en gangwerk! Hier willen we in de toekomst zeker mee verder gaan.

Zo is het dus gekomen dat we Tina gekocht hebben. En ze is natuurlijk vernoemd naar haar fokster Christina;-)

Tina komt uit een nest van 3 en alle 3 de pups zijn CEA vrij. Haar zusje Cassie is bij de fokker gebleven en haar broertje Toby gaat tzt naar de fokster van de vader in Engeland. Tina is met 3 maanden leeftijd naar onze vrienden van kennel Mainlands gegaan in Noorwegen en op 25 november hebben ze Tina mee naar ons genomen. Het is een prachtig hondje en een brutaaltje;-) Ze voelde zich meteen al thuis, speelt en ravot met de rest en springt zonder twijfel op tafel om te kijken of er wat te roven valt. Binnenkort foto's.

December 2006: Tina is nu 7 maanden oud, 35 cm en ze heeft een compleet gebit.

Thank you Christina and Karin to trust us one of your beautifull puppies. Thanks a million Vinny and Finn Helge for taking good care of Tina and thanks to Johnny Andersson and Debbie Pearson for your help:-))

 

Back