Ch.

Valerina Ross Versailles

- 06-09-2001 -

Fokker: Galina Grafshina & Helena Kullikova
Eigenaar: Monique van Poppel

 

- Russisch Kampioen
- Grand Champion
- National Club Champion
- 6 x CAC
- 1 x CACIB
- 12 x res. CACIB
- 3 x Best in Show

 
Ch.
Valerina Ross Versailles
Ch.
Arcot Just a Moment
Ch.
Crisanbee Goldsmith at Myriehewe
Myriehewe Spanish Crown
Crisanbee Belle Helene
Arcot Precious Moments Ch.
Arcot Inquisitive
Ryderdale Simply Red at Arcot
Valerina Ross Special For You Ch.
Arcot Inquisitive
Ch.
Tegwel Smuggler at Myriehewe
Ch.
Marnham Melady at Arcot
Lynaire Bewitched Faradale Facination
Lynaire Penny Blue
 
Hier is dan eindelijk de hond die ik al zo lang wilde hebben;-))

Toen ik in 2002 op een show in Luxemburg voor het eerst kennis maakte met een hond uit de Valerina Ross kennel was mijn interesse meteen gewekt. Dit type sheltie bleek helemaal mijn smaak. Eerder dit jaar toen we Jockey kochten op de wereldshow in Dortmund zag ik Valerina Ross London, Valerina Ross Versailles en Valerina Ross Danish Breeze in het echt. Ik vond ze waanzinnig en was helemaal verliefd;-) London of Versailles wilde ik kopen. Helaas voor mij deed hun eigenaar deze honden niet weg, en toen hebben we Jockey gekocht. Ik gaf niet zo snel op, en na veel gezeur kregen we in de zomer van 2003 een mailtje van Galina Grafshina dat ze na lang nadenken besloten had Versailles aan ons te willen verkopen. Ik was dolblij en was het liefst meteen in het vliegtuig gestapt om hem te gaan halen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want het is -op zijn zachtst uitgedrukt- nogal moeilijk om naar Rusland te gaan, en nog moeilijker om een hond mee terug te nemen. Uiteindelijk is het na vele uren bellen, vele uren op het reisbureau te hebben door gebracht, toch gelukt om mijn visum in orde te krijgen en alle papieren voor de hondjes. Hondjes? Ja, hondjes, want behalve Versailles heb ik ook nog een pup mee gebracht voor Marcella Koenen.

Op 7 november ben ik met het vliegtuig naar Moskou gegaan waar ik 4 dagen bij Galina Grafshina van de kennel Grafskogo Pomestiya / Valerina Ross gelogeerd heb. Mijn verblijf in Moskow heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt, dit was echt geweldig.

Klik hier voor een verslag van mijn bezoek aan Rusland.

Versailles is 39 cm., CEA en PRA vrij (2007),  hd-A  en homozygoot sable.

Versailles is ondertussen al geruime tijd bij ons. Het kostte bloed, zweet en tranen om hem aan het eten te krijgen. Hij heeft maanden getreurd maar hij is nu helemaal thuis bij ons. Het is een hele rustige, lieve, trouwe hond. Het is echt "mijn" (Monique) hond. Hij volgt me overal, maar owee als we weg gaan, dan veranderd hij in een duivel. Hij heeft nl. nogal last van territoriumdrift en hij zou door de ramen heen vliegen om ons huis te verdedigen. Omdat we weten dat hij dan zo fel is doen we hem in de keuken of in een bench waar hij verder geen mensen kan zien. Hij slaapt ook erg graag op bed in zijn favoriete positie: met 4 poten in de lucht;-))

Versailles heeft in Rusland al vele prijzen gewonnen. Hij is Russisch Kampioen, "National Club Champion" en hierdoor ook "Grand Champion". In Rusland is hij vader van verschillende nestjes. We hebben zelf ook een nest van hem gehad met onze eigen Sindie, en over het resultaat zijn we bijzonder tevreden. Het was een supergelijkmatig nestje en alle pups CEA vrij. Hij is vader van nog enkele nestjes sinds hij bij ons is, allemaal puppies van hetzelfde type.

Versailles heeft in het voorjaar van 2004 helaas heel zijn vacht verloren dus voorlopig gaat hij niet naar shows:-(

Versailles staat ter dekking voor CEA vrije teven.

Op de tentoonstelling in Moescroen op 25-01-2004 haalde Versailles het reserve CAC/CACIB.

Op de tentoonstelling in Eindhoven op 30-01-2004 haalde Versailles het CAC/CACIB/BOB en werd 5e in de herdershondengroep.

Op de tentoonstelling in Leiden op 21 februari haalde Versailles het reserve CACIB.

Op de tentoonstelling in Luxemburg op 28 maart haalde Versailles 3 U.

Op de tentoonstelling in Antwerpen haalde Versailles het reserve CACIB.

 

Back